Szervező: Kaszás József T.: 20/266-9620

Utazás: saját autókkal

Gyülekezés: 6.00 órakor a vízitelepen

Jelentkezési határidő: 07. 20.

Szállás: sátrakban, a Hernádszurdoki gátőrháznál

Étkezés: egyénileg

A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget, a hajók szállítási költségét és a hajóhasználat díját, valamint a sátrazás díját.

2013-ben már eveztünk a Hernád folyón, ami emlékezetessé vált mindannyiunk számára. Akkor azt mondtuk, „Ez jó mulatság, férfimunka volt!”

A túrán a Hernád csodálatos, vadregényes, kanyargó medrében fogunk evezni, ahol a folyó képes hirtelen megtréfálni bennünket. A Hernád felső szakasza még kevéssé lett a múltban megszelídítve, rengeteg vízimalom épült rajta anno. Mára ezek vagy nincsenek, vagy már nem működnek. Garantáljuk az izgalmas napokat, főleg az elsőt. Az egyetlen sátorban töltendő éjszakát Hernádszurdokban töltjük el, a gátőrház „kertjében”. Itt található ugyanakkor egy olyan fenékgát, ahol kb. 2,5 métert zuhan a folyó, ezért „dögönyözésre” nagyon alkalmas! Reményeink szerint lehetőség lesz bemenni a faluba, ahol az ország legretróbb kocsmája volt megtalálható legutóbbi ottjártunkkor. Gibárton a ma is működő vízi erőmű felett fogunk kiszállni a vízről, amit jó eséllyel meg is tudunk tekinteni! Tehát élmény-élmény hátán! Ne hagyd ki!

1. nap: utazás, Hernádcsány – Hernádszurdok, 30 fkm

2. nap: Hernádszurdok – Gibárt, 28 fkm