Túravezető: Szabó István T.: 70/3948402

Utazás: saját autókkal

Gyülekezés: 7.00 órakor a vízitelepen

Jelentkezési határidő: 08. 01.

Szállás: kempingben sátrakban,

Étkezés: egyénileg

Jártunk már a felső Tiszán. Mindenki élményekben gazdagon tért haza. Megismerhettük a Tiszát nemcsak a lassú, lomha, hanem a gyors vadvízi oldaláról is. Szeretnék a vízitúra jótékony hatásáról mondani egy-két szót. A kenus túra hozzájárul az izomzat erősödéséhez, hiszen szinte minden fontos izomcsoportot átmozgat. Az evezés növeli a tüdőkapacitást, segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. A kenus túra más sportokhoz képest sokkal kevésbé terheli meg az ízületeket, ezáltal kisebb a sportsérülések esélye. Nagyon jó hatással van a gerincre, hiszen a hátizmok folyamatosan dolgoznak, és ez által nemcsak erősebbé, hanem rugalmasabbá is válnak. Végül nem szabad megfeledkezni a kenus túra stressz csökkentő hatásáról sem!

1. nap: Utazás Tiszabecsre a Vidám Delfin Kempingbe. Ezen a napon az étkezést egyénileg kell megoldani, de van étterem, pizzéria, lesz lehetőség szalonnasütésre is. Ha időben érkezünk szét tudunk nézni Milotán és Tiszacsécsén is.

2. nap: Tiszabecs – Szatmárcseke – 24 fkm. Útközben fürdőzés a Túr torkolatánál. Érkezéskor bográcsozás! Itt is kempingben leszünk.

3. nap: Szatmárcseke – Tivadar -15 fkm. Szintén kemping, bográcsozás.

4. nap: Tivadar– Gergelyiugornya/Vásárosnamény -18 fkm „Atlantika” vízi vidámpark. Ez egyben a végcélja a túrának. Hazautazás.