Utazás:BusszalTúravezetők:Drahosné Erzsike T.: 30/9557926
Drahos Mihály
Rózsa Ilona

Indulás: 7.00 órakor a Derkovits Műv. Központ elől.

A túrák jellemzői:

Táv:15 kmSzintemelkedés:300 m
12 kmSzintemelkedés:280 m

Magos-hegy, Szár-hegy, Vár-hegy, Sátor-hegy, mind egy várost ölelnek körbe. Jól ki is aknázták az ezekben rejlő lehetőségeket. A Magos-hegyre fel lehet libegőzni, onnan átcsusszanni a Szár-hegyre. Zsike vezetésével azonban ezt az útvonalat a túraútvonalon lehet megtenni. A Magos-hegy középső állomásáról először lefelé, majd egy kövezett sétányon felfelé vezet az út a Szent István kápolnához a Szár-hegy tetejére. A Kálvária stációi mellett cikkcakkozva érkezünk le Újhelybe, útközben megnézzük a festői Zsólyomkai pincesort. Reményeink szerint meglátogatjuk hazánk egyetlen Börtönmúzeumát a városban. Ica vezetésével a „Rákóczi nyomában” túramozgalom egy szakaszát lehet bejárni Sárospatakról indulva Erdőhorvátiig.

Kategória: GyalogtúraTúra

1 hozzászólás

admin · 2021.09.14. -

Kedves Túratársak!
A nagy érdeklődésre való tekintettel a szeptember 18. szombati túránkra kettő busszal fogunk menni, így minden várólistás jelentkező velünk tud utazni.
Sátoraljaújhelyi túránkat rendhagyó módon városi sétával és a Börtönmúzeum megtekintésével kezdjük, majd a festői Zsólyomkai pincesoron át a történelmi témájú Magyar Kálvária stációit követve felcikkcakkozunk a Szárhegyre, a 100. országzászlóhoz.
Miután kellőképpen kigyönyörködtük magunkat a csodás panorámában, és elfogyasztottuk a magunkkal hozott elemózsiánkat, a kilátót magunk mögött hagyva a Magashegyi Libegő Középső állomásának érintésével visszaereszkedünk a parkolóban hagyott járműveinkhez.
Táv: 10km,
Szint: 300m,
Nehézség: könnyű.
Túrabot és túrabakancs ajánlott!
Indulás: 7:00 órakor a Derkovits Műv. Központ elől.
Részvételi díj befizetése:
hétfő-szerda: 8-16 óra között az irodánkban, nálam (Tv. Szent István u. 13. Galéria üzletház, alagsor)
— Drahosné Orbán Erzsébet

A hozzászólás jelenleg nem engedélyezett.