Utazás:BusszalTúravezetők:Bujdosó Béla T.: 70/3738575
Bánrévi Tamás

Indulás: 6.00 órakor a Derkovits Műv. Központ elől.

A túra jellemzői:TávSzintemelkedés
25 km1240 m
16,2 km660 m

Ha szereted a látványos folyóvölgyeket, az izgalmas turistautakat, és egy egynapos kirándulás keretében szeretnéd bejárni a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park egyik legismertebb turistaútját, akkor ezt a túrát neked találták ki! Végéig bejárjuk a Hernád szűk áttörését, majd felkapaszkodunk a méltán népszerű Tamásfalvi-kilátóba, hogy felülről is megcsodáljuk a természet e nagyszerű alkotását. A túra közepesen nehéz, kitartás, lépésbiztonság és teljes szédülésmentesség szükséges, a túrát sportos erőnléttel bárki teljesítheti. Nehézséget jelenthet a folyó feletti sziklafalban elhelyezett mesterséges segédeszközökön (sziklatálcákon) történő biztonságos haladás, ezért ez a túra tériszonyosoknak nem ajánlott! (Bakancs, túrabot, eső elleni ruházat ajánlott!)

Kategória: GyalogtúraTúra

1 hozzászólás

admin · 2022.05.22. -

Sziasztok!
Aki a Hernád áttörés túrára jön és még nem rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, az kérem készíttessen a helyi önkormányzat kormányablakánál!
Az európai egészségbiztosítási kártya átmeneti jelleggel, egy másik Uniós tagállamban (valamint Svájcban ) tartózkodó személy számára – az orvosilag szükségessé váló ellátások igénybevételére jogosít. Ez szükséges ahhoz, hogy a megkötött biztosítás, (esetünkben az EUB sport nívó+) egy baleseti esemény során, hegyi és helikopteres mentés ténylegesen a biztosítás terhére ingyenesen megvalósuljon.

A hozzászólás jelenleg nem engedélyezett.