Utazás: BusszalTúravezetők:Tóth ÉvaT.: 70/3739214
Bánrévi Tamás

Indulás: 6.00 órakor a Derkovits Műv. Központ elől.

A túrák jellemzői:

Táv:15 kmSzintemelkedés: 800 m
8 kmSzintemelkedés: 350 m

Az idei első túránk alkalmával a Magas-Tátrába látogatunk. Tekintettel arra, hogy a tátrai népszerű útvonalakon síelve közlekednek, olyan útvonalat választottunk, amelyen kevésbé várhatóak a sível közlekedők. Mindenki Lesnáról indul a Tarpataki- völgyön felfelé. Éva csapata a Rainerova turistaház érintésével érkezik a Hrebienokra, majd a jégpalota megtekintése után mennek le Smokovecbe. Tomi vezetésével a turistaháztól a nagy Tarpataki vízesés mellett a Zamkovsky menedékházig, majd a Hrebienokra, Smokovecre tart a túra. Aki csak egy laza kirándulást szeretne, Smokovecből elektricska segítségével felmegy a Hrebienokra, megnézi a jégpalotát, sétál egyet a vízeséshez, majd le Smokovecbe.

Kategóriák: GyalogtúraTúra

2 hozzászólás

admin · 2023.02.03. –

Kedves Túratársak!
A holnapi tátrai túrával kapcsolatban szeretném jelezni, hogy igazi téli időjárás várható! (Ha már itthon elkerül minket.) A hőmérséklet a Tarajkán napközben -8 Celsius lesz, de az erős 50-70 km/h-s szél miatt a hőérzet -20 Celsiusnak fog megfelelni. Ehhez párosul, hogy jelenleg is esik a hó és holnapra is kb. 30cm friss hó várható, így hófúvásra is számítani kell. Ne fedjétek otthon a szükséges felszerelést: téli vízálló bakancs hómacskával, túrabot lehetőleg nagy hótányérral, meleg zokni, kamásli, aláöltözők, réteges meleg ruházat, víz és szélálló kabáttal, legalább két pár kesztyű, sapka, csősál, esetleg kámzsa (balaklava) szemüveggel jó szolgálatot tesz hófúvásban. Termoszban meleg tea (forraltbor 😊 ) jól fog esni.
— Drahos Mihály

admin · 2023.02.03. –

Kedves Tátrára jelentkezők!
Az időjárási helyzetet folyamatosan figyeljük, és a mai napon már a Kis-Tarpataki völgyben is,- ahol mennénk-, volt egy kisebb lavinaomlás. A Hrebienokra is zord, erős szelet mutat az időjárás előre jelzés. Nem lenne élvezhető a túra és ami a leglényegesebb, hogy a Szlovák Hegyimentő Szolgálat erősen figyelmeztet, hogy nem ajánlják a túrázást már a teljes Tátra területén.
Emiatt és a biztonság miatt a holnapi túrát elhalasztjuk!!
Az időjárási előre jelzést figyelve és a busz foglaltságát figyelembe véve, Március 4-én megyünk. Az erre a napra hirdetett Mátrai túrát egy későbbi időpontban tartjuk meg.
Aki fenntartja a jelentkezését, a befizetése érvényes, aki vissza szeretné mondani, a befizetett összeget visszakapja.
Adjátok már tovább!!!
Üdv, Éva

Hozzászólások lezárva.