Utazás: BusszalTúravezetők:Bódi Adrienn T.: 70/6232520
Bujdosó Béla
Barna Béla
Verdó István

Indulás: 05.00 a Derkovics Műv. központ elől.

A túrák jellemzői:

Táv:16 kmSzintemelkedés: 950 m
15 kmSzintemelkedés: 850 m

A” túra: A látványos szurdoktúra a sokáig lezárt, hihetetlenül vad, Nagy Savanyú szurdokba a Vöröskolostor fennsíkján át vezet, majd fel a Velky Kysel hosszú sok kihívást, mászást, létrázást nyújtó völgyében.

Nehéz, fárasztó körtúra, hosszú meredek emelkedőkkel. Bizonyos szakaszokat létrákkal, hidakkal, lánccal, pászmával, tálcákkal biztosított, technikai segédeszközökkel tudjuk csak legyűrni.

Ferráta szett használata (beülő, zuhanásgátló, fejvédő) kötelező!

Ha még soha nem ferrátáztál, itt az alkalom, hogy kipróbáld, hiszen ez a pálya a teljesen kezdőknek és a nagyobb gyerekeknek is igazi élmény. Nincsenek szédületes magasságok és mélységek, de élményben és látványban a haladók szívét is megdobogtatja a Kysel. Röviden: tarts velünk, ha egy igazi klasszikus szurdoktúrára vágysz megspékelve a Paradicsom egyetlen, de annál lenyűgözőbb ferrátájával.

B” túra: A Szlovák Paradicsom leglátogatottabb és egyik leglátványosabb szurdoka a Sucha Belá, azaz a Száraz-Fehér-völgy. Ez a csodaszép, vadregényes szurdok nem rutin feladat. Nehéz technikás szurdok. A túra közben különböző technikai segédezközök könnyítik utunkat, mint vaslétrák, fémtálcák, doronglétrahidak.

Mindkét túra NEHÉZ, gyakorlott túrázóknak ajánlott, feltétel a teljes szédülésmentesség, lépésbiztonság!

Kategóriák: GyalogtúraTúra

2 hozzászólás

admin · 2023.06.01. –

Kedves túratársak!
Közeleg a Szlovák paradicsomban eltöltött túránk (07.01.), ezzel kapcsolatban osztunk meg információkat. Két útvonalon fogunk haladni, túrázni.
„A” nevezésű túra a vad Velky Kysel szurdokon keresztül halad. Ennek a túrának teljesítéséhez ferráta szett használata kötelező! A szett tartalma sisak, hegymászóbeülő, energiaelnyelő kantár. Mivel nem rendelkeztek ferráta szettel ezért ezt online fogjuk bérelni, amit a túránk kiindulópontján, reggel fogunk átvenni.
A túra útvonala: Cingov-Lesnica ústie-Biely potok ústie-Kysel’ ústie, -Náučný chodník ferrata HZS Kyseľ- Kysel razcestie-Klastorizko chata- Klastorisko lúka- Biely potok razcestie- Biely potok ústie-Cingov. Táv: 14,2km/+845/-841m szintemelkedéssel/eséssel. A túra költsége: útiköltség (tag/nem tag) + ferráta szett bérlés, belépő a nemzeti parkba + belépő a ferráta szakaszba
„B” nevezésű túra a Szlovák Paradicsom leglátogatottabb és egyik leglátványosabb szurdoka a Sucha Belá, azaz a Száraz-Fehér-völgyön át vezet. A túra útvonala: Podlesok parkoló- Suchá Belá záver-Pos vtácim hrbom-Klastorizko chata-Pod klástoriskom-Nad Podleskom-Súdok Podlesok. Táv: 13,2km/+491/-486m szintemelkedéssel/eséssel. A túra költsége: útiköltség plusz belépő a nemzeti parkba.
Vannak még szabad helyeink, akinek felkeltettük az érdeklődését jelentkezzen Bódi Adrienn-nél! 06706232520 Aki jelentkezik, valamint aki már jelezte részvételi szándékát, komolyságát bizonyítandó kérjük a túra költségét befizetni Bódi Adrienn-nél 06.12-ig! (Alkotmány köz 9, 20 kapucsengő)
Valamint lemondás esetén a ferrátás túrán résztvevőknek a bérelt szett költségét, a megrendelés napjáig 2023.06.12-ig tudjuk visszafizetni!
Üdvözlettel, Bódi Adrienn, Bujdosó Béla

admin · 2023.06.27. –

Kedves Túratársak!
2023.07.01. Szlovák paradicsomi túránk “hajnalán” 04:50-kor találkozzunk a Derkovics művelődési háznál, majd 04:55-kor indulunk Tiszaújvárosból.
Miskolci túratársunkat a Muhi körforgalomnál lévő parkolóban vesszük fel, ~05:10-kor. Folyamatosan, egy rövid pihenőt tartva utazunk, a Kysell ferrátán résztvevők kiinduló pontjára, Szepessümegre (Cingov). Itt ezen a túrán résztvevők leszállnak, a többiek, a Sucha Belán résztvevők tovább utaznak Káposztafalvára (Podlesok), ők onnan indulnak.
Biztosítást mindenkinek (a busszal utazóknak) mi kötünk (kötelező)! Ti gondoskodjatok az EU Társadalombiztosítási kártyáról és arról, hogy személyi okmányaitok nálatok legyenek! Biztosítás díját majd a buszon tudjátok kifizetni.
Mindkét túra érinti a Klastorisko menedékházat (kb. félúton), ha ott vásárolni szeretnél, ne feledj € hozni!
Váltóruhát cipőt mindenki hozzon magával, amit a buszon fogunk hagyni!
Üdvözlettel, Bódi Adrienn, Bujdosó Béla

Hozzászólások lezárva.