Utazás: BusszalTúravezetők:Bódi Adrienn T.: 70/6232520
Bujdosó Béla
Barna Béla
Verdó István

Indulás: 05.00 a Derkovics Műv. központ elől.

A túrák jellemzői:

Táv:16 kmSzintemelkedés: 950 m
15 kmSzintemelkedés: 850 m

A” túra: A látványos szurdoktúra a sokáig lezárt, hihetetlenül vad, Nagy Savanyú szurdokba a Vöröskolostor fennsíkján át vezet, majd fel a Velky Kysel hosszú sok kihívást, mászást, létrázást nyújtó völgyében.

Nehéz, fárasztó körtúra, hosszú meredek emelkedőkkel. Bizonyos szakaszokat létrákkal, hidakkal, lánccal, pászmával, tálcákkal biztosított, technikai segédeszközökkel tudjuk csak legyűrni.

Ferráta szett használata (beülő, zuhanásgátló, fejvédő) kötelező!

Ha még soha nem ferrátáztál, itt az alkalom, hogy kipróbáld, hiszen ez a pálya a teljesen kezdőknek és a nagyobb gyerekeknek is igazi élmény. Nincsenek szédületes magasságok és mélységek, de élményben és látványban a haladók szívét is megdobogtatja a Kysel. Röviden: tarts velünk, ha egy igazi klasszikus szurdoktúrára vágysz megspékelve a Paradicsom egyetlen, de annál lenyűgözőbb ferrátájával.

B” túra: A Szlovák Paradicsom leglátogatottabb és egyik leglátványosabb szurdoka a Sucha Belá, azaz a Száraz-Fehér-völgy. Ez a csodaszép, vadregényes szurdok nem rutin feladat. Nehéz technikás szurdok. A túra közben különböző technikai segédezközök könnyítik utunkat, mint vaslétrák, fémtálcák, doronglétrahidak.

Mindkét túra NEHÉZ, gyakorlott túrázóknak ajánlott, feltétel a teljes szédülésmentesség, lépésbiztonság!