Utazás:BusszalTúravezetők:Tóth Éva T.: 70/3739214
Bánrévi Tamás

Indulás: 6.00 órakor a Derkovits Műv. Központ elől.

A túrák jellemzői:TávSzintemelkedés
11 km1100 m
7 km300 m

Nincs téli túraszezon Tátra nélkül. Elő a hómacskákkal! A túra Smokovecből (Ótátrafüred) indul föl a Tarajkára, majd a Rabló menedékház érintésével fölmegy a Zamkovszki menedékházhoz. Természetesen a jégtemplom is várja az érdeklődőket a Tarajkán. Aki csak egy laza kirándulást szeretne, Smokovecből a lanovka segítségével felmegy a Hrebienokra, megnézi a jégpalotát, sétál egyet a vízeséshez, frissít egy kis forralt borral, forró csokival, majd le Smokovecbe.

Kategóriák: GyalogtúraTúra

1 hozzászólás

admin · 2024.03.01. –

Kedves Túratársak!
A Téli Magas Tátra túrára szombat reggel 6 órakor indulnak a buszok a szokásos helyről, a Derkovits művház elől. Legyen mindenki ott időben! A buszok ülésrendjét csatoltan megtekinthetitek.
Ajánlott felszerelés a váltócipő, váltóruha, ami a buszon hagyható, a túrához pedig mindenképpen szükséges lesz a vízálló bakancs, hómacska vagy csúszásgátló, kamásli, túrabot és -reméljük nem lesz rá szükség – de legyen mindenkinél esővédő felszerelés.
A biztosítást mindenkinek magának kell megkötni például az EUB biztosítónál az alábbi linken: https://eub.hu/#!/kotes/utazas/T%C3%A9li%20sport
Természetesen más biztosítóknál is megköthető, de enélkül senki ne induljon a Tátrába túrázni!
A füzetben tévesen szerepel a Rabló menedékház, amelyet most nem látogatunk meg 😊, helyette a Zamkovszky házhoz menet a Bilikova menedékházat és a Rainer kunyhót érintjük (ha szerencsénk van találkozhatunk Eliskával a szelíd rókával, aki gyakran tanyázik itt).
A hosszútúra 12km és kb. 550m szinttel jár együtt, a kistúra kb. 6km hosszú 180m szintemelkedéssel párosul.
A kistúrások a lanovkára (Tarajka sikló) hozzanak magukkal eurót. Lehetőleg apróval készüljetek ne 100 € bankjegyekkel!
Értelemszerűen, aki enni-inni akar a menedékházakban azoknál is legyen euró készpénzben!
Az előjelzések szerint időjárás nem lesz túl kegyes hozzánk, nagysütés nem várható, viszonylag kis mennyiségű csapadék (jellemzően eső) viszont nem kizárható. A hőmérséklet 5-7 Celsius fok körül lesz minimális széllel. A Tarajka fölötti részen akár 50cm mély hóval is találkozhatunk.
Szombaton találkozunk, jó készülődést kívánnak a túravezetők: Drahosné Zsike, Bánrévi Tomi és Drahos Misi

Hozzászólások lezárva.