Az önként vállalt megpróbáltatások a jellem, az akaraterő, a tudatosság fejlesztésének eszközei. A határhelyzetekben megtapasztalhatjuk, hogy az igazi valóság, az igazi élet, az igazi őszinteség, az igazi küzdelem az éjszakai erdőben, sok-sok kilométerrel a lábunkban élhető meg. Hiszen adott távot, a hozzátartozó szinttel a megadott szintidőn belül teljesíteni, az időjárás adta külső körülmények nehezítésével nem könnyű feladat. Ebből a nézőpontból a teljesítménytúrázás sokkal inkább lelki nemesedést célzó technika, mint sport. A teljesítménytúrázás népszerű tömegsporttá válásával elterjedtek a 20-30 kilométeres „rövid távú” túrák és résztávok. Ennek a kínálatnak köszönhetően, mindenki megtalálhatja a korának, egészségi és edzettségi állapotának megfelelő távot, mely az ő számára a megfelelő kihívást jelenti.

Mint minden évben, 2024-ban is több száz teljesítménytúrát fognak rendezni hétvégenként.

A kínált túrák között lehet böngészni a Teljesítménytúrázók Társaságának a honlapján. Néhányat kiemeltünk és beillesztettük a programunk közé, de előzetes egyeztetés esetén, ha igény van rá ezektől eltérő időpontban és eltérő helyeken is lehet túrázni.

Szeretnénk egy olyan réteget is megcélozni, akik most még csak barátkoznak a kirándulás, túrázás gondolatával, ismerkedni akarnak a természettel. Viszont nem akarnak 20-30 km-t gyalogolni, csak jó lenne szabadulni a mindennapi mókuskerékből, kiengedni a „gőzt”, lazítani a természetben, akár gyerkőcökkel együtt. Egyenlőre negyedévente, évszakonként egy-egy túrára gondolunk.

Autós teljesítménytúrák:

02. 03-04 szo-vKőről-Kőre a Gerecsében és a Vértesben
02. 17. szombatKiss Péter emléktúra
03.23-24. szo-v Kőről-Kőre a Pilisben és a Gerecsében
04. 06. szombatKőről-Kőre a Felvidéken
04. 13. szombatMuzsla TT25
05. 19-20. v-hKőről-Kőre a Kis-Fátrában és a Kócs hegységben
06. 01. szombatTrianoni Emléktúra TT30
06. 22. szombatKazinczy TT20 Fűzér, Kazinczy TT50, Tilalmas
07. 13. szombatMagas Tátra