A túra célja: B.-A.-Z. megye folyóinak, vízi útjainak népszerűsítése. 500 km-t kell evezni a Tiszán, Bodrogon, Sajón, Hernádon és a Bódván a közelükben található ipari, építészeti műemlékek, tájképi látnivalók, természeti értékek felkeresése és megismerése érdekében.

A túra útvonala: A megnevezett folyók megyei szakaszainak egyszeri végigevezése. Alternatíva: A fenti víziutak közül legalább három folyó teljes megyei szakaszának egyszeri végigevezése, plusz a hiányzó km-ek teljesítése a fenti folyók tetszőleges szakaszain (akár az egyes távok többszöri megtételével).

A túra igazolása: Az egyesületi/szakosztályi hivatalos túrajelentésekkel történik. A túrák kezdő- és végpontjain, továbbá útközben két-két tetszőleges helyen igazoló bélyegzés szükséges. Csoportos teljesítés esetén egy túrajelentés elegendő az egész csoport számára.

A pontosan kitöltött és leigazolt túrajelentéseket, valamint a jelvény árának (500 Ft/db) befizetését igazoló csekket a túra irányítójához kell eljuttatni, aki a jelvényeket megküldi.