A mottónk továbbra is érvényes.

Az élet olyan mint a kerékpározás. Ha meg akarod tartani az egyensúlyt mozgásban kell maradj.

Albert Einstein

A kerékpározás napjainkban a reneszánszát éli. nem csoda, hiszen olyan sportág, ami kortól, nemtől űzhető. A rendszeres kerekezés erősíti a szervezetet és gondoskodik a kondícióról, emellett lelkileg is feltölt, hiszen tekerés közben felfedezhetjük a környezetünk csodaszép természeti helyeit. A biciklizés amellett, hogy szuper szabadidős tevékenység, a legkörnyezetbarátabb eszköz is. Erősíti a szívet és a keringési rendszert, minden izmot megmozgat.

Azonban a testünket karbantartó eszközünket is fel kell készíteni a túrára. Fontos, hogy meg legyenek a közlekedésbiztonsági felszerelések, úgymint: lámpa, fényforrás, hangjelző berendezés, fék, pótgumi,a defektjavításhoz szerszámok. A KRESZ szabályai segítenek abban, hogy balesetmentesen eljussunk a célunkig.

A 2024-es év kerékpározás terén is mozgalmas lesz. A két keréken helyből induló túráinkkal a környező települések látnivalóit tekintjük meg: a Mályi tó, az Ónodi vár, a Körömi Rákóczi emlékmű, a Szerencsi vár, és kihagyhatatlan a Tiszacsegei Halászcsárda.

A nagyobb távokat kedvelőknek is tervezünk programokat. Tekerünk a Fertő-tónál, a Felső-Tisza vidékén, a Zemplénben.

Szerencsére sok programmal készül a programfüzetünk, de, ha marad időnk, kedvünk, spontán programokat is megvalósíthatunk.

Kerékpáros túrák:

03. 16. szombatKerékpáros piknik a Mályi-tó partján
04. 05-07 p-vFelső Tisza Kerékpárral
05. 26. vasárnapCsegei „Halászlé túra”
06. 27-30. cs-vFertő-tó körül kerékpárral
07. 06. szombatTTT 40
07. 28. vasárnapSzerencsi vár kerékpárral
08. 10. szombatBiciklivel a Tisza-tó körül
09. 14. szombatTisza-Gátak TT
09. 27-29. p-vKerékpározás a Zemplénben
10. 19. szombatKerekezés az Ónodi várhoz