Amit tudni kell: A vízitúrán a nap nagyobb részét a természet közvetlen közelségében tölti a túrázó, a kenuban lapátolva, a folyóparton vagy egy zátonyon kikötve, fürdőzés közben vagy az esti bográcsozás és tábortűz után a sátrában pihenve. A túrák előképzettség nélkül, átlagos fizikai kondícióval mindenki számára teljesíthetőek. A túrák során négy, három vagy kétszemélyes kenukkal evezünk vizsgázott túravezetőkkel és gyakorlott kormányosokkal. Ezzel együtt a vízitúrázás „veszélyes üzem”, ezért a túrákon mindenki saját felelősségére vesz részt, valamint elengedhetetlen a túravezető instrukcióinak betartása. Az úszni tudás nem követelmény, de hasznos, bár a mentőmellény a kötelező felszerelések közé tartozik.

A távolabbi kiindulópontú vízi túrákhoz a hajók szállítása utánfutóval, a résztvevők utaztatása (a Vízitúra Szakág szervezésében) gépkocsikkal történik. Több napos túrákra hozz magaddal túrafelszerelést (sátor, hálózsák, matrac) meleg ruhát, fürdőruhát, esőkabátot, tányért és evőeszközt, bicskát, zseblámpát, szúnyogriasztót! Ilyenkor kísérőautó szállítja a felszereléseinket, így a hajóba csak az aznapi szükséges dolgok kerülnek.

Várjuk a diákokat, fiatalokat, családokat, örökifjakat, újoncokat vagy visszatérőket, mindenkit, aki szereti a vizet, a napfényt, esetenként egy jó kis zivatart, az ízletes ételeket, az izgalmakat.

Reméljük minden érdeklődő megtalálja ajánlataink közül az igényeinek legmegfelelőbb túrát.

Vízitúrák:

06. 24-27. cs-vVízitúra a Túron
07. 10. szombatTiszalúci holtág
07. 30-31. p-szoEvezés a Hernádon
08.26-29. cs-vLapátolás a Felső-Tiszán