A természetjáró szakosztály évtizedek óta működik a város sportegyesületén belül, a Tiszaújvárosi Sport Club hat szakosztályának egyike.

A sport az emberi kultúra része és ez különösen jellemző szakosztályunk munkájára. Ennek megfelelően tevékenységünk többcélú:

  • a szabadidő kulturált eltöltése,
  • közösségteremtés, személyiségformálás,
  • ismeretterjesztés,
  • környezetvédelem,
  • egészségmegőrzés, rehabilitáció.

A fentiek elérésére olyan programokat igyekszünk szervezni és lebonyolítani, amelyek a közösségen belül biztosítják a résztvevők korának, egészségének, erőnléti állapotának megfelelő sportteljesítményt, ugyanakkor lehetővé teszik hazánk, környezetünk élményszerű megismerését is.

Rendezvényeinken nemcsak saját tagjaink vehetnek részt, hanem kívülállók, a város lakosai is, sőt igyekszünk a hozzánk látogatók számára is sportolási lehetőséget biztosítani, számukra a város és környezete megismerését elősegíteni, a szabadidőt hasznosan eltölteni..

Túráinkat, kirándulásainkat elsősorban belföldön bonyolítjuk le, de rendszeresen szervezünk külföldi utakat is.

Nemcsak gyalogtúrákat szervezünk, hanem kerékpáros és vízitúrákat is. Versenyzőink szép eredményeket érnek el tájékozódási túraversenyeken és vannak teljesítménytúrázóink is. 2003-ban kezdte meg működését az autós túra szakágunk. Ez nem azt jelenti, hogy autóval mászunk hegyet, hanem azzal jutunk el a gyalogos-, kerékpáros-, vagy vízitúráink színhelyére. Ezt korszerű formának tartjuk, hiszen így a távolabbi túracélpontok is elérhetővé válnak, több helyszín is felkereshető. Nyárra szervezünk egy kombinált hosszútúrát, összevonva a gyalogos, kerékpáros és az autós szakágat.

 Több túramozgalomnak is elindítói vagyunk. Ezek:

Rendezvényeink sorában  ismeretterjesztő előadás-sorozat is szerepel „Nyáridéző” címmel.

Taglétszámunk tartósan száz fölötti, de ennél is fontosabb, hogy programjaink népszerűek, kaptunk már vándorkupát „a legtöbb résztvevőt indító Szakosztály” címmel.

A vezetőség munkáját 13 aktív túravezető segíti.

A szakosztályon belül 5 szakág működik, melyeket a szakágvezetők koordinálják.

A honlapunkon kívül a „Facebook”-on is pontos információk találhatók az elmúlt és a leendő programjainkról, melyet túra előtt érdemes megnézni, mert az esetleges változásokat itt tesszük közzé.

A változtatás lehetőségét az időjárás, a külső körülmények miatt továbbra is fenntartjuk!

Mindenkinek jó időt, jó túrázást kívánok a magam és a túravezetők nevében!

Rendezvényeinket és elérhetőségeinket megtalálod a mellékelt programfüzetünkben.

A 2023-as belépési nyilatkozat elérhető a honlapunkon is. A korábbi években alkalmazott nyilatkozat nem használható idén.